Her kan du læse interesante ting om vintercamping

Vintercamping er herligt, og vinder mere og mere frem, og burde opleves af mange flere campister.

Langt de fleste besøger campingpladserne i sommermånederne, men heldigvis stopper alle ikke, når termometret falder. Et stigende antal campister ønsker at campere hele året rundt, hvilket naturligvis skyldes, at moderne campingvogne efterhånden er så godt isolerede, at lidt efterårsvejr, sne eller nattefrost ikke er noget problem.

Find mere information på nedenstående link:

Den svenske campingvogn Kabe, er bygget til vintercamping, men du kan bygge din egen nyere eller brugte vogn om til vintervogn

Rigtige vintervogne er svenske, det er der ingen tvivl om. De er bygget til det hårde svenske, norske og finske klima og kan tåle selv de vildeste frostgrader.

Men det betyder ikke, at ejere af tyske, engelske og franske campingvogne skal lade campingvognen stå i garagen, når frosten trænger sig på.

Langt de fleste campingvogne er i dag opbygget/isoleret, så de let klarer brug hele året rundt. Og dem, der ikke er det, skal blot optimeres med såkaldte vinterpakker, der typisk indeholder Truma Ultra-Heat og elektrisk gulvvarme. Det er en god idé at definere behovet, inden du går ud og kigger på ny campingvogn. Skal den bruges til vintercamping, for skal den være med specialudstyr eller specialbygges, skal den bestilles så tidligt på sæsonen som muligt. Måske allerede ved et åbent-hus-arrangement i den kommende weekend.

Et godt alternativ til en ny model, er en vintervogn blandt de nye overgemte og brugte på markedet?

Køber du en brugt vogn, eller har du allerede en, der ikke er klædt på til vintercamping, skal du gå langsomt frem med vinteroptimeringen. Elektrisk gulvvarme er en god ting at begynde med, da det er økonomisk overkommelig. Eftermontering af centralvarmeanlæg og vandbåret gulvvarme, kan derimod ikke betale sig, da det er så kompliceret en proces, at det vil være billigere at investere i en ny vogn. Det kan blive en dyr fornøjelse, hvis vognen skal have den store vinterombygning på en gang, så lav forbedringerne lidt hen ad vejen. Tal eventuel med din caravanforhandler og få lavet en handlingsplan.

Optimer til vintercamping

1. Alde eller Primus centralvarme med el-patron eller Truma blæservarme med Ultra-Heat. Varmeslangerne skal være ført rundt i hele vognen. Det er specielt vigtigt, at der er blæservarme i køkkenskabe hvor der er vandslanger. Når temperaturerne falder, kan blæservarmen ikke alene klare opvarmningen, men ved at montere Ultra Heat, der kan levere 500, 1.000 eller 2.000 watt, er problemet løst.

2. Ved blæservarme skal der være minimum to WL-ventiler i varmeslanger bag hvert ryglæn i siddegruppen.

3. Gulvvarme: vandbåren eller elvarmefolie under siddegruppe samt frit gulvareal.

4. Dobbeltbund i magasiner. Læg nogle trælister, som udstyret kan lægge på, så luften kan cirkulere. Plastkasser på hjul er et godt alternativ.

5. Frostsikret afløb. Monter varmetråde på slangerne eller lad vandet løbet direkte ned i en spand.

6. Montering af vinterafdækning på køleskabets luftindtag og montering af skorstensforlænger.

7. Tal med din caravanforhandler om muligheder og løsning

Se KABE campingvogne

KABE


KABE  fås i Classic, Ædelsten, Royal, Imperial og Hacienda.
 

SE KABE >> 

Se VEGA campingvogne

VEGA


Danmarks billigste campingvogn med en køreklar vægt fra 575 kg

SE VEGA>>

Se Sprite campingvogne

SPRITE


Sprite campingvogne fås i Basecamp, Alpine Sport, Mondial og Sprite Cruzer.

SE SPRITE >>