Fremme på campingpladsen

Det er ligesom på bilen. Lad være med at trække håndbremsen, fordi du risikerer, at den fryser fast.

Støtteben
Fjern alt sne, så støttebenene rører ved den frosne jord. Brug træklodser under benene. Så får du en bredere trædeflade i tøvejrssituationer, og dine støtteben fryser ikke fast. Sæt nogle stopklodser ved hjulene.

Spildevand
Spildevandsrørerne er ændret hjemmefra, således at der er direkte vand afløb fra køkken, håndvask og eventuelt brusebund ned i hver sin gummispand. Brug en kileformet murerspand (gummi, ikke plast), så vil det frosne vand nemt falde ud af spanden ved udtømningen. Hæld evt. 1 ltr. frostvæske ned i spanden.

Elektriske kabler
Pas på, at de ikke ligger sådan på jorden, at de ved det skiftende vejr lig kan fryse godt fast i isen. Hæng dem op i træer eller buske, eller hav eventuelt nogle smarte Y-formede bærepinde med, som man kan bore ned i jorden. Det gør det hele meget nemmere ved afrejsen.

Ventilationen skal være intakt
Ventilationen under vognen og i vognen skal være intakt. Gulvventilerne er en del af den lovbefalede tvangsudluftning, som bl.a. sikrer mod udsivende gas. Gas er tungere end luft og vil derfor via ventilerne sive ud af campingvognen. Lav derfor ingen snevold rundt om campingvognen. For at forhindre for meget afkøling, kan man trække PVC skørter i skinnerne nederst på vognsiderne.

Ventilation-indeklima
Husk at lufte vognen godt ud hver dag. Det er med til at fjerne eventuelt kondens vand og gør indeklimaet behageligere.

Opvarmning Truma
Det forudsættes, at vognen er blevet forberedt til vintercamping i henhold til tidligere artikel, og at varmeovnen er blevet monteret med en Truma Ultra Heat el-del.

Varmesystemet kan nu fungere enten med gasovnen alene, med Ultra-Heat alene eller med begge systemer sammen. Sammen med blæsersystemet kan varmemængden tilpasses efter behov. Ultra Heat bruger 2,2 A v/500 W, 4,5 A v/1.000 W og 8,5 Av/2.000 W.

Gas
Benyt BP’s nye letvægtsflasker og hav altid to stk. med. Flaskerne kan ombyttes i både Norge, Sverige, Østrig, Holland og Belgien. Hos forhandleren kan man købe et adapterkit til regulatoren, så du også kan montere regulatoren på de udenlandske flasker. Husk kun at bruge ”propan” gas eller en blanding af propan og butan til vinterbrug. Propan fordamper (i fagsproget: koger) helt ned til -42 gr. C. Dette er et vigtigt punkt, så tal med forhandleren om det.

Gasforbruget har rejsejournalisten Anne-Vibeke Isaksen på sine vinterture beregnet til gennemsnitlig 150 – 170 gram pr. time. Der er naturligvis mange faktorer, der kan påvirke dette tal, men omsat i døgnforbrug er det ca. 4 kg.

Se KABE campingvogne

KABE


KABE  fås i Classic, Ædelsten, Royal, Imperial og Hacienda.
 

SE KABE >> 

Se VEGA campingvogne

VEGA


Danmarks billigste campingvogn med en køreklar vægt fra 575 kg

SE VEGA>>

Se Sprite campingvogne

SPRITE


Sprite campingvogne fås i Basecamp, Alpine Sport, Mondial og Sprite Cruzer.

SE SPRITE >>