Vinterforteltet - hører til en vellykket vinterferie

Forstil dig, at du en blæsende vinterdag åbner døren til dit hus og iført vintertøj, måske lidt fugtigt, og med store støvler træder direkte ind i din stue. Ikke særligt smart, vel?

Derfor har de fleste huse i norden også en entre, man først går ind i, hvor der er plads til vintertøjet, støvler og ski.

På samme måde er det, når man er på vintercamping. Her bruger man blot et vintertelt eller et entrételt, kan vi også kalde det, der udgør nøjagtigt samme funktion. Når man skal vælge sit vintertelt, er der flere ting, som man

Bør iagttage. Hvordan er stangkonstruktionen, kan det slutte tæt til vognsiden, hvordan er dørene konstrueret og ikke mindst, hvor stort det skal være. Ligeledes er det vigtigt at vide noget om ekstraudstyret som vintersikring, termoloft etc.

Der findes flere forskellige vintertelte, og vi vælger her at omtale det danske telt Isabella, fordi vi ved, at det er af en sådan kvalitet, at vi ikke kommer i klemme ved at anbefale det.

Vinterteltet er generelt udført i kraftigere materialer end det almindelige fortelt, og med et stålstel samt en speciel tagkonstruktion/hældning der bevirker, at sne automatisk vil glide af. Et almindeligt fortelt vil synke sammen under sneens vægt.

Gode råd om opstilling:

 • Rejs altid teltet om dagen. Er man så heldig, at solen skinner, så dugen kan blive lidt blød, er det langt nemmere.
 • Er der ingen sol, kan man med fordel placere en elektrisk varmeovn inde i teltet for på den måde at gøre teltdugen lidt blødere at arbejde med.
 • Brug handsker. Et stålstel kan være meget koldt at arbejde med i frostvejr.
 • Kommer der en lun dag, og hvis solen skinner, så stram teltet helt op. Det ser pænt ud, og teltet vil også holde længere.
 • Plastpløkke er ikke anvendelige på vintercamping. Hos campingforhandleren kan man købe specielle hærdede pløkke beregnet til formålet. Er jorden frossen, kan du bore for med en slagboremaskine.
 • Er det umuligt at komme i jorden, kan man lægge sne på ”græskanten” og hælde vand over. Det fryser fast og holder på den måde på teltet. Man kan ikke stramme teltet op på den måde, men det kan bruges og holder på teltet.
 • Når teltet skal ned igen hældes varmt vand på, derved løsner isen sit greb.


Hvordan får vi mest ud af vinterforteltet under opholdet?
I ethvert vinterfortelt vil der dannes kondensvand. Man kan imidlertid gøre meget for at minimere problemet. Følg nedenstående råd, og øg bokvaliteten.

 • Hold døren til campingvognen lukket mest muligt.
 • Læg en kraftig, tætsluttende plast i teltets bund, så jordfugtigheden holdes tilbage.
 • Et eventuelt gulvtæppe bør være af polyester/PVC, der ikke opsuger fugt.
 • Sørg for rigelig udluftning. Åbn ventilationsåbningerne og træk understykket eller hjulafdækningen lidt tilbage, så ventilationen øges.
 • Efterse, at ”skumgummipøllerne” langs vognsiden slutter tæt, så der ikke kommer unødigt sne ind i teltet.
 • Et termoloft hygger, og man undgår kondensdryp (ekstraudstyr)
Se KABE campingvogne

KABE


KABE  fås i Classic, Ædelsten, Royal, Imperial og Hacienda.
 

SE KABE >> 

Se VEGA campingvogne

VEGA


Danmarks billigste campingvogn med en køreklar vægt fra 575 kg

SE VEGA>>

Se Sprite campingvogne

SPRITE


Sprite campingvogne fås i Basecamp, Alpine Sport, Mondial og Sprite Cruzer.

SE SPRITE >>